Hulp nodig met het vinden van Wordfeud?
Bel nu!

Wordfeud

Klantenservice hulp

Wordfeud is een populair woordspelletje dat al tientallen jaren wordt gespeeld door miljoenen mensen over de hele wereld. De Wordfeud klantenservice is beschikbaar voor suggesties en problemen die u wilt melden met betrekking tot het spel. Er zijn Nederlandse websites over Wordfeud, maar deze worden niet beheerd door de ontwikkelaars van de game.

Contact met de Wordfeud klantenservice

Wilt u contact met de Wordfeud klantenservice dan kan dat via de officiële website, Wordfeud.com. Hier leest u beknopte informatie over het spel en hier vindt u ook het e-mailadres waar u vragen en opmerkingen naartoe kunt sturen.

Informatie over Wordfeud

Wordfeud is een game die erg lijkt op het traditionele Scrabble. U speelt tegen een tegenstander of tegen de computer. Uw tegenstander kan een bekende zijn maar ook een random gekozen persoon. U bepaalt zelf in welke taal u wilt spelen. Wordfeud week bij de introductie op één belangrijk punt af van Scrabble: een speler mocht namelijk ook fantasiewoorden leggen, terwijl Scrabble alleen woorden goedkeurt die, in het geval van het Nederlands, in de Van Dale staan. Dit maakte het spelen voor sommigen wat frustrerend. Dit werd later aangepast, nu gelden vrijwel dezelfde regels als bij Scrabble.

Wanneer kan ik de klantenservice van Wordfeud bereiken?

De klantenservice van Wordfeud is alleen bereikbaar via een e-mailadres. Daarom kunt u 24/7 uw feedback aanbieden. Het is onbekend of u een reactie krijgt en zo ja hoe lang het duurt voordat er wordt gereageerd. Of er een reactie komt zal uiteraard afhangen van de aard en inhoud van uw bericht.

Telefoonnummers van Wordfeud

Wordfeud is niet telefonisch bereikbaar. U kunt vragen en opmerkingen alleen via het mailadres doorgeven. Natuurlijk Daarnaast zijn er op Facebook een aantal Nederlandse groepen van fanatieke Wordfeud spelers. Hier kunt u zich voor aanmelden als u graag contact hebt met liefhebbers van het spel.

Wat is Wordfeud en hoe werkt het

Wordfeud is een game die beschikbaar is voor mobiele apparaten die werken met het iOS (Apple) of Android besturingssysteem. U kunt Wordfeud gratis downloaden en installeren. Als er een update van de game is dan wordt deze automatisch geïnstalleerd als u uw mobiele apparaat daarvoor heeft ingesteld. Wordfeud is niet te spelen op een PC of laptop. Het spel lijkt erg op Scrabble, de spelers moeten woorden maken die op een bord worden gelegd met vakjes. De woorden mogen elkaar kruisen, waardoor u handig gebruik kunt maken van de letters die uw tegenstander legt. Er zijn vakjes op het bord die extra punten geven. Door slim te spelen en mogelijkheden open te houden kunt u ervoor zorgen dat u de hoogste score behaalt. Als u geen woord kunt leggen met de letters die u beschikbaar heeft, dan kunt u uw beurt overslaan.

Gratis versie van Wordfeud

Wordfeud is beschikbaar als gratis app. Om de ontwikkelingskosten te dekken en uiteraard ook om er als ontwikkelaars iets aan over te houden wordt het spel op bepaalde momenten onderbroken door reclameboodschappen. Wilt u dit liever niet dan is er ook een betaalde versie beschikbaar. Deze is reclamevrij en eveneens beschikbaar voor zowel Apple als Android apparaten. U kunt het spel zowel op een smartphone als op een tablet spelen.

De geschiedenis van Wordfeud

Het spel Wordfeud werd ontwikkeld door de Noor Haakon Bertheussen. Hij bracht in 2010 een versie uit voor Android apparaten, in april 2011 konden ook Apple-gebruikers Wordfeud gaan spelen. De eerste jaren van zijn bestaan was Wordfeud razend populair. Wereldwijd speelden miljoenen spelers de game. Er ontstond zelfs ophef toen een café in Zwolle aankondigde dat het spel daar niet meer mocht worden gespeeld, omdat gesprekken werden onderbroken als iemand aan de beurt was en een woord moest leggen. Dit ging ten koste van de sociale contacten waar een café volgens de uitbater voor bedoeld was. Tegenwoordig is het dusdanig gebruikelijk dat mensen ‘op hun telefoon zitten’ in gezelschap dat dergelijke regels niet meer te handhaven zijn.

Populariteit

Wordfeud was de eerste jaren na de introductie razend populair. Als smartphone gebruiker en liefhebber van spelletjes had iedereen het op zijn telefoon. Tablets waren nog niet zo populair, dus het spelen van spelletjes gebeurde voornamelijk via de telefoon. Zoals dat gaat met computerspellen daalde de populariteit in de loop der jaren omdat er alternatieven kwamen. Ontwikkelaars sprongen in de markt en kwamen met varianten op Wordfeud en Scrabble waardoor er meer varianten beschikbaar kwamen en de gebruikers dus de keuze hadden welk woordspelletje hun voorkeur heeft.

Alternatieven voor Wordfeud

Wie vandaag de dag op zoek gaat naar een woordspel voor op de smartphone of tablet kan kiezen uit honderden zo niet duizenden varianten. Het spel Scrabble, waar Wordfeud op is gebaseerd, is inmiddels ook beschikbaar als game voor de smartphone. Daarnaast zijn er talloze spellen die gebruik maken van het principe van woorden maken in de vorm van een kruiswoordpuzzel, waarbij de makers uiteraard zelf hun regels bepalen en de aard van het spel dus flink kan afwijken van het originele Wordfeud. Aan Wordfeud is in de loop der jaren niet veel veranderd. De lay-out werd eens in een nieuw jasje gestoken, maar de basis is in al die jaren sinds de introductie in 2010 onveranderd gebleven.